Letölthető dokumentumok:


 

TÉRÍTÉSMENTES FOGLALKOZÁSOK

 

Gyógytestnevelés

Óvodánkban szakképzett gyógytestnevelő foglalkozik a gyerekekkel. Állóképesség-fejlesztő torna, Fit-Ball, Nordic Walking és kiscsoportos foglalkoztatási formában szervezett fejlesztő mozgás foglalkozások történnek.

 

Szenzoros integrált terápia

A Nevelési Tanácsadó javaslatára egyes gyerekek fejlődéséhez mozgásterápia szükséges, ehhez óvodánk megfelelő szakemberrel rendelkezik

 

Néptánc, Gyermektánc

Óvodánkban évek óta jól működő munkaközösséget vezet kolléganőnk, a gyerekek ezen foglalkozásokon megismerkednek a népszokásokkal, néphagyományokkal, népzenével és egyes egyszerűbb gyermektáncokkal is

 

Logopédiai foglalkozások

Egyes beszédhibák, illetve beszédfejlődési problémák fejlesztésére rendszeresen jár logopédus intézményünkbe

 

Fejlesztőpedagógiai foglalkozás

Óvodánkba két szakember is kijár, hogy rendszeresen foglalkozzon azon gyermekekkel, akik BTM nehézségekkel vagy sajátos nevelési igénnyel rendelkeznek a Nevelési Tanácsadó megítélése szerint.

 

Óvodapszichológus

A pszichológus a következő feladatokat látja el az intézményben:

a gyermekekkel pszichodiagnosztikai vizsgálatokat, és egyéni és/vagy csoportos formában pszichológiai szempontú terápiás foglalkozásokat,szükség esetén a szülőkkel pszichológiai szempontú problémaorintált konzultációkat tart, és az intézmény pedagógusai számára szakmai tanácsokat ad.

A gyermekekkel történő terápiás foglalkozások célja, hogy így is elősegítsük és megteremtsük a gyermek kiegyensúlyozott személyiségfejlődését.

Intézményünk a szülőkkel egyeztetve gyermekpszichológiai konzultációkat biztosít azon gyermekeknek, akiknek közös megítélés szerint erre szüksége van.


 

Online Ovi

Kedves Szülők!

Az alábbi hivatkozásokra kattintva ötleteket találtok az otthon töltött idő hasznos kihasználására.

http://dalokversek.hu/
https://mokastanitas.hu/blog/elolvasom/lakasban-is-jatszhato-25-mozgasos-jatek-33
https://anapfenyillata.hu/2019/07/09/jatekok-a-termeszetbol-50-otlet/
https://anapfenyillata.hu/2020/04/01/jatekok-papirral-es-ceruzaval-131-jatekotlet/
https://egyszervolt.hu/
https://anapfenyillata.hu/2020/03/21/varazslatos-kiserletek-gyerekeknek-otthoni-alapanyagokbol/

Sok kisgyerek kedvencei Bogyó és Babóca, s talán nincs is gyerek, aki ne hallott volna Anna, Peti és Gergő történeteiről. A történetek szerzője, Bartos Erika egy csodálatos “ajándékkal” rukkolt elő a járványhelyzet idejére. Könyveit elérhetővé tette youtube csatornáján a saját előadásában.
Szeretettel ajánljuk unaloműzőként!
https://www.youtube.com/channel/UCRRmfdaLVKdp0z3Jr4PmPMw/videos?shelf_id=1&sort=dd&view=0&app=desktop

 


 

ÓVODAI ,BÖLCSŐDEI BEIRATÁS A KIPPKOPP ÓVODA ÉS BÖLCSŐDÉBEN

Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy óvodai, bölcsődei beiratást tartunk a 2021/2022.nevelési évre

A beiratás helye: Kippkopp Óvoda és Bölcsőde Balatonkenese Balatoni út.63.

 

Jelentkezéskor /beíratáskor/ be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót, születési anyakönyvi kivonatot,TAJ kártyát és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt. Be kell mutatni továbbá a szülő/gondviselő személyi azonosítását szolgáló igazolványt,TAJ kártyát továbbá a lakcímet igazoló hatósági igazolványt.

Bölcsődei beiratás Balatonkenesei állandó lakcímmel lehetséges és mindkét szülőnek munkáltató igazolást szükséges leadni a beiratkozáskor!

 

A beiratás időpontjai:

2021. április 26. hétfő   8.00-17,00-ig

2021. április 27. kedd   8.00-15.30-ig

Három éves kortól kötelező az óvodai nevelés a Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2015. szeptember 1-jétől hatályba lépő rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

 

Minden érintett Kedves Szülő  jelentkezését várjuk,aki a Balatonkenese Kippkopp Óvoda és Bölcsődébe Balatoni út 63. óvodánkba kívánja hozni gyermekét a következő nevelési évben!

A 19/2021. (III.10.) EMMI  határozat értelmében a szülőnek/gondviselőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben,hanem elektronikusan is eljárhat!

A veszélyhelyzet miatt kérem a szülőket elsősorban az elektronikus eljárás lehetőségével éljenek!

Előzetes információ kérés az intézmény vezetőjénél lehetséges:

Galambos Lászlóné

Kippkopp Óvoda és Bölcsőde Balatonkenese Balatoni út.63.

Telefon: 06 88 574 802

E-mail: kippkoppovi@invitel.hu

 

Letölthető dokumentum:

 


Tájékoztatás veszélyhelyzeti gyermekfelügyeleti intézkedésről a Kippkopp Óvoda és Bölcsődében

Gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben különösen a munkavégzésben, a védekezésben való részvétel esetén vegyenek igénybe!

Biztosítjuk a gyermekfelügyeletet a Kormány döntése értelmében, a bezárás idején is biztosított a gyermekfelügyelet, így  5 fős csoportokban fogadjuk a gyermekeket!

Kérem a Kedves Szülőket, hogy az intézményi honlapot szíveskedjenek figyelemmel kísérni az aktuális információkat itt közzétesszük.

A 111/2021 (III.6.) kormányrendelet értelmében a szülő/törvényes képviselő  kérelmére az intézményvezető gondoskodik az óvodás gyermekek napközbeni felügyeletének a megszervezéséről.

Kérelmet elektronikusan  lehet benyújtani a kippkoppovi@invitel.hu elérhetőségre!

Kérem vegyék komolyan a szigorításokat és az intézkedéseket!

Vigyázzon mindenki magára, a családjára!

Vigyázzunk egymásra!

Köszönöm szépen az együttműködést!

2021. 03. 08.

 

Tisztelettel:

Galambos Lászlóné

intézményvezető

Kippkopp Óvoda és Bölcsőde

8174 Balatonkenese, Balatoni út 63.


 

Kedves Szülők!

Nagy örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde elnyerte az

Örökös  Zöld Óvoda címet!

Szeretettel gratulálok alkalmazotti közösségünknek!

További szép szakmai sikereket és jó egészséget kívánok mindannyiunknak a jövőben!

Galambos Lászlóné

Intézményvezető

Kippkopp Óvoda és Bölcsőde

8174 Balatonkenese, Balatoni út 63.

 

 
Mikulásvárás az Óvodában
 
A Kippkopp Óvodában már napok óta folyik a készülődés és azt számolja minden gyerkőc, hogy mennyit kell még aludni, a Mikulás megérkezéséig. A legfontosabb kérdések ebben az időszakban, hogy a Mikulás honnan jön? Mivel jön? Mit hoz? Hogy néz ki? A gyerekek csillogó szemmel festenek, rajzolnak, ragasztanak. Ünnepi díszbe öltöztek a csoportszobák, képek, rajzok kerültek a falakra, a cipők pedig tisztára pucolva, az ablakban várják, hogy a Mikulás ajándékot tegyen beléjük.
 
Itt van már a Télapó,
Tele van a zsákja,
Mosolyog az arca
Örömünket látva.
Énekeljünk néki, senki
nem vár biztatásra.
Így búcsúzik tőlünk:
A viszont látásra!
 
(Donászy Magda: Télapó ünnep)
 

 


 

Kedves Szülők és felnőtt Étkezők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2020. október havi térítési díjak beszedését Radácsné Bíber Erzsébet hiányzása miatt Lotz Andrea végzi.

Kérem, számítson rá mindenki, hogy 2020. október hónap során még lesz egy időpont kijelölve a 2020. november havi befizetési időpontra vonatkozóan!

A térítési díjak befizetési helye: Kultúra Háza, Balatonkenese, Kálvin János tér 4.

 

Befizetési időpontok:

2020. október 5–én 12.00-17.00 óra között

2020. október 6–án 08.00-10.00 óra között

2020. október 7-én 08.00-10.00 óra között

 

Aki az őszi szünetben nem igényli az étkezést az 16 napra számítson októberben!

Nyomatékosan kérjük betartani a következőket: étkezés igénylése hiányzás után és az étkezések lemondása csak írásban, e-mailben lehetséges. Szíveskedjenek igényeiket jelezni az előző nap 14.00 óráig a következő e-mail elérhetőségen: bkenese.elelmezes@gmail.com

 

Az utalással fizetők 2020. október 15-ig szíveskedjék utalni a pénzt!

Az étkezési térítési díjak fizetése az óvodásokra, iskolásokra és a felnőttekre vonatkozik!

 

Köszönöm együttműködésüket!

 

Köszönettel:

Galambos Lászlóné

intézményvezető

Kippkopp Óvoda és Bölcsőde

8174 Balatonkenese, Balatoni út 63.

 

 


Kedves Szülők!

 
Tájékoztatom Önöket, hogy Radácsné Bíber Erzsébet élelmezésvezető hiányzása miatt az iskolai  térítési díj készpénzes befizetési időpontja 2020. szeptember 21-22-23-án elmarad.
A pótlás időpontjáról értesítjük Önöket hamarosan.
A gyermekek ebédjét, addig is, legyenek kedvesek, ha úgy adódik e-mailben szíveskedjenek lemondani a keneseelelmezes@gmail.com címen! 
 
Tisztelettel:
Galambos Lászlóné 
Intézményvezető
 

Mindennapok a bölcsődében

Újra hangos gyermek zsivaj…új nevelési év kezdődött
A bölcsődei nevelési év szeptember elsején kezdődik. Idén várhatóan 8 kisgyermek érkezik újonnan, és 4 kisgyermek marad bölcsődénkben.
A bölcsődei ellátás a beszoktatással kezdődik. A gyermekek és a szülők ismerkednek a bölcsődei élettel, a környezettel és a kisgyermeknevelőkkel. A kisgyermeknevelők pedig a szülőkkel és a gyermekkel.
Ez egy teljesen új helyzet a család életében. Minden gyermek nehezen éli meg ezt az elválást, azonban a biztonságos környezet és szakmai felkészültségünk napról napra oldja bennük a feszültséget.
A beszoktatás általában 2 hét, de személyes egyeztetés alapján és a gyermek igényei szerint történik. A bölcsődében eltöltött első napokban történő fokozatos beszoktatás a családdal való együttműködést helyezi előtérbe. Az anya vagy apa jelenléte biztonságot nyújt a gyermeknek, megkönnyíti a beilleszkedést az új környezetbe. A beszoktatás akkor ér véget, ha a kisgyermek biztonságban érzi magát a szülő nélkül és felszabadultan játszik.
Ebben is segít a jól szervezett napirend.
A folyamatos és rugalmas napirenddel a gyermekek igényeinek, szükségleteinek kielégítését, a nyugodt, folyamatos gondozás feltételeit, annak megvalósulását kívánjuk biztosítani, megteremtve a biztonságérzetet, a kiszámíthatóságot, az aktivitást és az önállósodás lehetőségét. A napirenden belül az egyes gyermek igényeit úgy elégítjük ki, hogy közben a csoport is áttekinthető rendszer legyen, a gyermekek tájékozódhassanak a várható eseményekről, kiiktatjuk a felesleges várakozási időt. Ez egyben a csoport belső nyugalmát is biztosítja. Alapvető szempont, hogy a bölcsődei élet a kisgyermek számára élményt nyújtó, részvételre motiváló, tanulási tapasztalatokat biztosító legyen. Valamennyi tevékenység, élethelyzet alakításának módszertani alapja az egyéni bánásmód érvényesítése. A gyermekek önállósodási törekvéseinek és önértékelésének erősítése is szakmai programunk hangsúlyos része. Igyekszünk sok új tevékenységgel megismertetni a gyermekeket. Sokat és sokszor énekelünk, mondókázunk, festünk, gyurmázunk, bábozunk a gyermekekkel.
Gondozó-nevelő munkánk alapja a kölcsönös bizalom. Mindennapi munkánkkal igyekszünk a gyermekek napjait színessé varázsolni, fejleszteni őket, és biztosítani azt, hogy a szülő nyugodtan végezze munkáját, tudja azt, hogy gyermeke jól érzi magát a bölcsődében.

Füstös Edit
kisgyermeknevelő, szakmai vezető

 

 


Nevelés nélküli munkanap

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Kippkopp Óvoda és Bölcsődében augusztus 29-én és augusztus 31-én nevelés nélküli munkanap lesz.
Kérjük ezeken a napokon szíveskedjenek gyermekeik elhelyezéséről gondoskodni!

Letölthető dokumentum:

Köszönjük az együttműködést!

 


Tájékoztató iskolai étkeztetés igénybevételéről

A Kippkopp Óvoda és Bölcsőde tájékoztatja a Tisztelt Szülőket, Gondviselőket az iskolai étkeztetés változásairól.

Az igénybevételhez a szülőknek egy nyilatkozatot kell kitölteni és visszaküldeni 2020. augusztus 5-ig az Óvoda élelmezésére. Az étkezési térítési díjat a szolgáltatás igénybevételét megelőzően, előre kell kifizetni.

A szeptemberi havi térítési díjat augusztus 10-12. között 7.00-10.00 valamint 11.00-13.30 óra között lehet készpénzzel befizetni. Bankon keresztüli teljesítés esetén a 11748083-015431387-00000000 számlaszámra kell utalni az összeget, a közlemény rovatban a gyermek nevére és a hónapra hivatkozva.

A további részletek, az étkeztetés térítési díjai, az étkezés lemondásával, pótbefizetéssel kapcsolatos információk a részletes tájékoztatóban olvashatóak.

A szülői nyilatkozatot a bejegyzésből lehet letölteni! Szülői nyilatkozat letöltése erre a linkre kattintva.

 

 

Kippkopp Óvoda és Bölcsőde Élelmezés

Tisztelt Szülő, tisztelt Gondviselő!

Az alábbiakban tájékoztatom Önöket az iskolai étkeztetéssel kapcsolatos 2020/2021-es tanévben bekövetkező változásokról.

A 2020/2021-es tanévben az étkezési térítési díj beszedése a szolgáltatást megelőzően, előzetes befizetéssel történik.

Az étkezés igénybevételéhez a mellékelt nyomtatványok pontos kitöltésére van szükség.

A nyilatkozatok beküldési határideje: 2020. augusztus 05. napja. A nyomtatványokat személyesen az Óvoda élelmezés vezetőjénél lehet leadni, vagy aláírva, beszkennelve kell eljuttatni az következő email címre: bkenese.elelmezes@mail.com

 

A szeptember havi étkezési térítési díjat 2020 augusztus 10., 11. vagy 12. napján lehet befizetni a Balatonkenesei Kippkopp Óvoda élelmezés vezetőjénél, az Óvoda épületében, délelőtt 7:00-10:00 óra között, továbbá 11:00-13:30 között.

Az étkezési térítési díj átutalással is teljesíthető a Balatonkenesei Kippkopp Óvoda és Bölcsőde számlaszámára:11748083-15431387-00000000 Ebben az esetben a közleményrovatba szíveskedjenek feltüntetni a gyermek nevét és a fizetendő hónapot.

 

Amennyiben a szeptemberi térítési díj befizetése a fent megadott határidőre nem történik meg, úgy a gyermek az iskolai étkezést az első tanítási napon nem veheti igénybe.

Szintén nem veheti igénybe az étkezést az a gyermek, akinek nevén az előző évekből tartozás áll fenn. A tartozók levélben kaptak értesítést tartozásuk összegéről.

 

Az étkezési térítési díj pótbefizetésére 2020 szeptember 10-én és 11-én biztosítunk lehetőséget, a Balatonkenesei Kippkopp Óvoda élelmezés vezetőjénél, az Óvoda épületében, délelőtt 7:00-10:00 óra között, továbbá 11:00-13:30 között.

 

Az osztályfőnökök listát fognak minden hónapban kapni arról, hogy melyik gyermek jogosult étkezni.

A 2020 szeptember 1. napjától érvényben levő iskolai étkeztetési díjak az alábbiak:

Iskolai háromszori étkeztetési térítési díj:     545 Ft.

Iskolai egyszeri étkeztetési térítési díj:         355 Ft.

Diétás étkezést kizárólag szakorvosi igazolással lehet igénybe venni.

 

Az étkezés lemondása a tárgynapot megelőző napon 10:00 óráig lehetséges. A lemondástelefonon,vagy e-mailen lehetséges.

Telefon: 20 4869491email cím: bkenese.elelmezes@gmail.com

Minden esetben (pl. betegség, kirándulás, színházlátogatás, táborok stb.) csak a szülő, vagy a gondviselő mondhatja le az étkezést, erre a tanároknak nincs lehetősége. Amennyiben az étkező meleg étkezés helyett hidegcsomagot igényel, az is a fentiek szerint kell jelezni. Amennyiben a szülő, vagy a gondviselő az étkezés lemondását elmulasztja, az étkezést ki kell fizetni. Az igénybevett napi étkezési igények módosítását (pl. háromszori étkezésről egyszeri étkezésre váltás) a tárgyhót követő hónaptól tudjuk figyelembe venni.

 

Balatonkenese, 2020. július 15.

                                                                                                                                                                                                                                     Radácsné Biber Erzsébet
élelmezés vezető


Rendhagyó Évzáró az Óvodában

Június 26-án, pénteken tartottuk rendhagyó óvodai ballagási ünnepségünket. A különleges helyzetre való tekintettel sok szervezést igényelt az iskolába készülő nagycsoportosok búcsúünnepsége. A biztonsági szabályok betartása mellett az évzárón csak a ballagó gyermekek és szüleik vehettek részt.

Az Ünnepséget Galambos Lászlóné intézményvezető-asszony nyitotta meg beszédével, megköszönve az Önkormányzatok, a Köznevelési Intézményfenntartói Társulás és a Szülői Munkaközösség mindenkori támogatását és segítségét. Ezt követően beszédében sort kerített nyugdíjba vonuló kolleganőnk, Markóné Cziráki Mária köszöntésére. Marika 5 éven keresztül bölcsődei gondozónőként és dajkaként volt jelen intézményünkben. Ezúton is köszönjük szépen lelkiismeretes munkáját! A Köznevelési Intézményfenntartói Társulás részéről Szabó Gergely, Küngös Község Polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

A köszöntők befejeztével, az „Az aranyos tarajos kiskakas” mesejátékkal kedveskedtünk a ballagó óvodásoknak. Nagy sikert aratott a gyerekek és a felnőttek körében. Majd Vargáné Dobó Katalin, Kati néni körjátékra hívta a gyerekeket. A gyermekek búcsúzása sem maradhatott el, a fergeteges körjáték végeztével, közösen elmondták búcsúversüket. Az ünnepség a hagyományos szalagkötéssel folytatódott.

Az Ünnepség folytatása képpen a gyermekek vállára akasztottuk a ballagási tarisznyákat, majd a Szülői Munkaközösség elnöke, Tóth-Renczes Katalin átadta az óvodások számára az ajándék tornazsákokat, amelyen minden gyermek óvodai jele szerepelt, majd az óvoda dolgozóinak egész éves munkáját egy-egy virággal köszönte meg.

Az Ünnepség befejeztével elénekeltük a KippKopp Óvoda búcsúzó dalát, majd megvendégeltük a búcsúzó óvodásokat és szüleiket, piknik keretében.

Ebben a különleges helyzetben egész nyáron nyitva tart az óvoda. A nyár folyamán különféle kézműves foglalkozásokkal, játékokkal színesítjük a mindennapokat.

            Az óvodában töltött idő legnagyobb részét a szabadban töltjük. A gyerekek egészségének megőrzése érdekében fokozottan figyelünk a napi folyadékbevitelre és a nagy hőségben, árnyékban tartózkodásukra. A leégés elkerülése érdekében, az óvoda pályázaton nyert 50 faktoros naptejeket, amellyel minden nap védjük a gyermekek bőrét.

            Mindenkinek kellemes, élményekkel teli nyarat kívánunk! J

Óvónénik

 


 

MEGHÍVÓ

2020. augusztus 31-én 10.00 órától várják nagy szeretettel a 2020 áprilisában beíratott és felvételt nyert gyermekeket és szüleiket a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde dolgozói egy ismerkedő délelőttre.

Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az óvoda-bölcsődei életbe és felmerülő kérdésekre is válaszokat kapnak!

Várják a gyermekeket és Szüleiket!

Letölthető dokumentum:

 

Szülői tájékoztató levél

A Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Balatonalmádi Tagintézménye tájékoztatja a Szülőket a következő tanév folyamán kötelezően és ajánlottan végezhető vizsgálatokról.

 1. Logopédiai szűrés – kötelező a 2020. augusztus 31-ig a 3. életévüket betöltő gyermekek részére.
  A szűrés elvégzésére az Óvodában kerül sor
 2. Fejlettségi szint felmérő – a szülő kérelmezheti tanköteles gyermeke részére
 3. Tankötelezettség megkezdésére/halasztására vonatkozó szakértői vizsgálat – a szülő kérésére történő vizsgálat

A vizsgálati kérelmek benyújtására szeptembertől december közepéig van lehetőség.

A részletek a pdf tájékoztatóban olvashatóak!

Letölthető dokumentum:

 


 

Tájékoztatás étkezési térítésről

Tisztelt Szülők, Tisztelt Gondviselők!

Tisztelettel szeretném tájékoztatni Önöket arról, hogy a 2020/21. tanévben jelentős változások történtek gyermekeik iskolai étkeztetésével kapcsolatban.

2020. július 15. napjától, minden ügyintézés a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde keretein belül, az élelmezésen történik majd.

Az ügyintézéssel Radácsné Biber Erzsébet élelmezésvezető lett megbízva,

nála lehet majd megrendelni a:

 • gyerekek étkezését,
 • az étkezés módosításokat,
 • és a fizetést is itt kell rendezni

Fontos tudnivaló, hogy a 2020. szeptemberi étkezést már augusztus hónapban rendezni kell, és ki is kell fizetni. A gyermekek az első tanítási napon csak érvényes, kifizetett étkezési jeggyel kapnak étkezést.

Az ügyintézéshez szükséges dokumentumokat több helyen meg fogják találni 2020 júliusától, elérhetőségeimet, a betartandó dátumokat szintén ezek a dokumentumok fogják tartalmazni.

A dokumentumok megtalálhatók lesznek:

 1. a Balatonkenesei Kippkopp Óvoda és Bölcsőde honlapján,
 2. a Pilinszky János Általános Iskola honlapján,
 3. a Balatonkenesei Kippkopp Óvoda és Bölcsőde élelmezésén.

Amennyiben bármilyen kérdésük lenne a fentiekkel kapcsolatosan, úgy 2020. július 15-től állok rendelkezésükre.

Balatonkenese, 2020. június 11.

Tisztelettel:

Radácsné Biber Erzsébet

 

Tájékoztató újranyitásról

Kedves Óvodás és Bölcsődés Szülők!

Tájékoztatom a kedves Szülőket, hogy az óvodák és bölcsődék újranyitásáról szóló 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet alapján, a Balatonkenesei Kipp-kopp Óvoda és Bölcsőde 2020. május 25-én kinyit, a megfelelő biztonsági szabályokat betartva.

Ezzel egyidejűleg Jurcsó János Polgármester Úr elrendelte a veszélyhelyzet idejére meghirdetett rendkívüli szünet feloldását.

Felhívom a szülők figyelmét, hogy otthonról hozott tárgyakat,ételt,italt nem hozhatnak be a gyermekek a közegészségügyi előírások miatt. Kérem a kedves Szülőket, hogy telefonon vagy e-mailben jelezzék igényüket óvodánk felé.

Csak egészséges, fertőző betegségben nem szenvedő és tünetmentes gyermeket lehet közösségbe hozni! Náthás, köhögős, beteg gyermek továbbra sem jöhet óvodába, a házirend szerint.

Tájékoztatom továbbá a kedves szülőket, hogy Óvodánk 2020. nyarán nem tervez szünetet tartani.

Szeretettel várjuk a gyermekeket újra intézményünkbe!

Balatonkenese, 2020. május 22.

Galambos Lászlóné

intézményvezető

 

kippkopp2Tájékoztatás gyermekfelügyeletről és étkezési térítési díj változásáról

Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy Jurcsó János Balatonkenese Város Polgármesterének döntése alapján 2020. március 16. –tól határozatlan időre a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde zárva tart rendkívüli szünet elrendelésével.

A veszélyhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedések  a 152/2020. (IV. 27. ) Korm. rendelet értelmében elrendelésre kerültek.

A rendkívüli szünet időtartama alatt korlátozott számban, kiscsoportos formában, vegyes  életkorú csoportban ügyeletet biztosítunk  fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára . Az ügyelet iránti igény elektronikus levélben vagy telefonos értesítés útján is benyújtható.

Tájékoztatás telefonon az intézményvezetőtől és a helyettestől kérhető munkanapokon 8,00-12,00 óráig.

2020. április 1-től változtak az étkezési térítési díjak 2/2020-as Képviselő-testületi határozat alapján:

Óvodás (háromszori) és bölcsődés (négyszeri) étkezési díj: 470 Ft/nap

Iskolás étkezés csak ebéd: 355 Ft/nap

Iskolás háromszori étkezés: 545 Ft/nap

Szorgalmi időszakon kívüli gyermek étkezés (iskolás) ebéd: 680 Ft/nap

Szorgalmi időszakon kívüli gyermek étkezés (iskolás) háromszori: 870 Ft/nap

Felnőtt szociális étkezés: 730 Ft/nap

 

Beíratási szándék jelzése a járványhelyzetre való tekintettel!

Tájékoztatom a Kedves Szülőket, hogy a meghirdetett beíratás a járványhelyzetre való tekintettel határozatlan ideig elmarad.  A létszám felmérése végett a szándékjelzés megtétele szükséges!

Kérem a Kedves Szülőket, hogy szíveskedjenek telefonon vagy e-mailben 2020. április 21-éig jelezni beíratási szándékukat a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde felé a 2020/2021-es nevelési évre vonatkozóan a következő elérhetőségeken:

Telefonszám: 06 88/574-802 – hívható naponta 8.00-12.00 óráig.

E-mail: kippkoppovi@invitel.hu

A telefonon vagy e-mailben történt megbeszélést követően szükséges e-mailben megküldeni egy, a szülő által  megfogalmazott (gyermek adatai, lakcím, szülő neve és elérhetősége), aláírt és beszkennelt szándéknyilatkozatot a beíratási szándék jelzésére vonatkozóan az intézmény e-mail elérhetőségére: kippkoppovi@invitel.hu

 

Elérhetőségek:

Cím: 8174 Balatonkenese, Balatoni út 63.

Telefonszám: +36/88/574-802

E-mail: kippkoppovi@invitel.hu

Intézmény OM-azonosítója: 036986

 

Az óvoda fenntartója, címe és elérhetősége:

A Kippkopp Óvoda és Bölcsőde Balatonkenese Város és Küngös Község közös fenntartású intézménye

 • A társulás neve: Balatonkenese – Küngös Intézményfenntartó Társulás.
 • A közös intézmény fenntartásával kapcsolatos feladatokat Balatonkenese Város Önkormányzata látja el.

A fenntartó szerv címe: 8174 Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér 1.

Elérhetősége: Telefon: +36/88/481-081 Fax: +36/88/481-741

E-mail: hivatal@balatonkenese.hu

 

Intézmény vezetője: Galambos Lászlóné

Intézményvezető helyettes neve: Andrejkáné Dalman Szilvia

Bölcsődei szakmai vezető: Füstös Edit

 

„Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó.

Van napsugara,vize,pillangója,madara. Van virágja,rengeteg sok.

Tanulj meg örvendeni nekik!

Igyekezz többet törődni azzal,ami még a világ szépségeiből csodálatosképpen meg-maradt.”

Wass Albert

 

Óvodánk nevelő intézmény, s mint ilyen a gyermeki személyiség kibontakoztatására, nevelésére és fejlesztésére törekszik. A gyermekek fejlődését tudatosan tervezett és szervezett nevelési helyzetek megteremtésével tesszük lehetővé, segítjük elő.

Óvodánk a gyermek harmadik életévétől az iskolába lépésig a családi nevelés kiegészítőjeként a köznevelési rendszer szakmailag önálló nevelési intézménye.

Nevelési alapelveink között meghatározó: a gyermeki jogok és gyermeki személyiség tisztelete, elfogadása, szeretete és megbecsülése, mely alappillére kell, hogy legyen az intézményi nevelésnek.

Óvodánkban a nevelőmunka a mindenkor érvényben lévő Köznevelési törvény, az Óvodai nevelés országos alapprogramja, a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde pedagógiai Programja, a Szervezeti és Működési Szabályzat, az Adatkezelési Szabályzat szerint folyik, mely dokumentumok nyilvánosak és az Önök számára elérhetők Balatonkenese város honlapján.

 

Letölthető anyagok:

 

A 2020/2021-es nevelési év képei

 

A 2019/2020-as nevelési év képei

A Kippkopp Óvoda és Bölcsőde 2019/2020-as nevelési évének emlékei között az intézmény programjai és eseményei szerepelnek. Ünnepi előkészületek, népi hagyományok gyakorlása, gyermekek alkotásai és díszítései, a nevelési év nyitása- és zárása, nemzeti ünnepek, kulturális események, sportolási tevékenységek emlékeit őrzik a képek.

 

A 2017/2018-as nevelési év képei

A Kippkopp Óvoda és Bölcsőde 2017/2018-as nevelési évének emlékei között az intézmény programjai és eseményei kerültek rögzítésre, melyek között találhatóak ünnepi előkészületek, népi hagyományok gyakorlása, gyermekek alkotásai és díszítései, a nevelési év nyitása- és zárása, nemzeti ünnepek, kulturális események, sportolási tevékenységek stb.

 

A 2016/2017-es nevelési év képei

A Kippkopp Óvoda és Bölcsőde 2016/2017-es nevelési évének emlékei között az intézmény programjai és eseményei kerültek rögzítésre, melyek között találhatóak ünnepi előkészületek, népi hagyományok gyakorlása, gyermekek alkotásai és díszítései, a nevelési év nyitása- és zárása, nemzeti ünnepek, kulturális események, sportolási tevékenységek stb.