Könyvbemutató

Mészöly Sándor Igaz barát című könyvének bemutatójára hívjuk az olvasását kedvelőket szeptember 11-én 17 órára a Tájházba. Lehet-e valakinek ötévesen egy felnőtt az igaz barátja? Mit tanulnak egymástól? Hogyan osztják meg az élet nagy titkait? És mi történik, ha a barát egyszerre eltűnik? Lehet pótolni? – Csupa kérdés, melyre Mészöly Sándor valódi emlékeken alapuló története…

Tájházi éjszakák

Augusztus 21-én várjuk a gasztronómia és a Tájház kedvelőit. Délutáni, esti programjainkra egyaránt várjuk a gyerekeket és a felnőtteket is! A zseblámpát senki ne feledje otthon!

Cintányéros cudar világ

Augusztus 15-én szombaton, este 8 órakor “Cintányéros cudar világ..” című zenés-táncos operett összeállítást tekinthetnek meg az érdeklődők! A belépés ingyenes. Kérjük regisztrációjukat, az esőhelyszín korlátozott befogadóképessége miatt, a kulturahaza.balatonkenese@gmail.com e-mail címre küldjék A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Esőhelyszín: Kultúra Háza, Balatonkenese, Kálvin J. tér  4.

Szent István Nap 2020. augusztus 20-án

Balatonkenese Város Önkormányzata és a Kultúra Háza 2020. augusztus 20-án 11 órától szervezi meg a városi ünnepséget, Államalapító Szent István Királyunk és az új kenyér tiszteletére. Várjuk megtisztelő jelenlétüket!

Kántorkoncert

2020. augusztus 9-én 18 órától a balatonkenesei Református Templomban Küronya Veronika, Sipos Csaba és Varga Áron közreműködésével orgonakoncerten vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvényre a belépés díjtalan. Az Önök nagylelkű adományai az Orgonaalapot gazdagítják!

Moto MagaMura koncert

Az eltelt 25 év minden tudását és tapasztalatát felhasználó, ízlésesen és gazdagon hangszerelt mai popzene – melyet néhány évtizede még dallamos rocknak hívtak volna – egyedi hangvételével kívánja megváltani a világot. A műfajból ma gyakran hiányzó egyszerű dallamokkal, érzésekből táplálkozó, könnyű azonosulást adó szövegekkel, valódi hangszeres játékkal mászik a fülbe. Bízunk benne, hogy sokat és…

XVI. Országos Lecsófesztivál

2020. augusztus 22-én Balatonkenesén a Széchenyi parkban ismét Lecsófesztivál! Tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre az országos főzőverseny, melyre várjuk baráti társaságok, családi csapatok, munkahelyi kollektívák és egyéb formációk jelentkezését. Mert a Lecsó Örök!  

HolddalaNap koncert

2020. augusztus 8-án, este 20.00 órakor koncertezik a Tájházban Balatonkenesén a HolddalaNap Zenekar. Akik szeretik a roma és magyar népzenei hatású, tüzes flamencó és balkáni dallamokat, ne hagyják ki az eseményt. A Tájházi Piknik Koncertekre jellemző plédet és poharat se hagyja otthon senki! Mindenkit várnak a Szervezők!

Klassz a pARTon! fesztivál 2020

Balatonkenese idén első ízben csatlakozott az Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész által 2015-ben alapított klasszikus zenei programsorozathoz. A koncertek a Széchenyi parkban lesznek, közvetlenül a Balaton partján, idilli környezetben. 2020. július 31-én a BalatonSAX Mesterkurzus szaxofonosai, augusztus 1-jén Érdi Tamás zongoraművész, augusztus 2-án az Ewald Rézfúvós Együttes koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A programokon való részvételhez…

Sunset lux koncert

A Tájházi Piknik koncert programsorozat következő állomása 2020. július 25-e. Este 20.00 órakor lép fel Balatonkenesén a Tájházban a Sunset lux zenekar. A piknik hangulathoz mindenki hozza el a jókedvét, a barátait! A Szervezők mindenki nek kellemes koncertélményt kívánnak!

Tájházi Piknik Koncert

A Deresedő Wild Gerlicék zenekar lép fel 2020. július 18-án 20.00 órától a Tájházban! Kérjük az érdeklődőket, hogy a piknik hangulat megteremtése érdekében hozzanak magukkal plédet, hogy legyen mire ülniük. Fontosnak tartjuk a környezet védelmét, ezért aki teheti, üvegpoharat is tegyen a táskájába. A büféről majd a Szervezők gondoskodnak. Kellemes koncertélményt kíván a Kultúra Háza!

Abraka-Babra – könyvbemutató

Hegyi Barbara Jászai Mari Díjas színésznő 2020. július 14-én, kedden, 18.00 órától mutatja be, egy beszélgetés keretein belül Abraka-Babra Monológok a konyhámból című szakácskönyvét. A rendezvény helyszíne jó idő esetén a Könyvtár udvarán lesz. Esőhelyszín, a Kultúra Háza. A színésznővel Szűcs Anikó beszélget. A belépés díjtalan! Várunk minden főzni és olvasni szeretőt!

Szabadulj ki a Könyvtárból

Várjuk a gyermekeket és szüleiket tréfás, játékos, könyvtárismereti vetélkedőre! A játék résztvevői július 11-én, július 25-én és augusztus 8-án 10.00 órától kezdődően mutathatják meg, hogy mit tudnak. Mindenki, aki a játékban részt vesz, csekély ajándékot is kap! Nem kell félni, nem fog fájni! Mindenkit nagy szeretettel várnak a Szervezők!

Tájházi szerdák

A nyári vakáció ideje alatt szerdánként várjuk a gyermekeket és szüleiket a Tájházi szerdák programsorozat keretein belül kézműveskedésre, szórakoztató gyermekprogramokra! Helyszín: Tájház, Balatonkenese, Kossuth utca 6.

Tündérbűbáj – boszorkánybál

Hogyan kerül a tündér a boszorkány házába? Az egyelőre mindegy is, viszont rázárult az ajtó! Bátor és ügyes gyerekekre van szüksége, hogy kiszabadulhasson! Ha magadra ismersz, gyere el pénteken a Városi Könyvtárba! Az ügyességedre, meseismeretedre és a képzelőerődre is szükség lesz, mi pedig felvértezünk színes ceruzákkal és egyéb csodafegyverekkel! Sőt, lehet, hogy a végén még…

Focirajongók

Kedves Focirajongók! A balatonkenesei Sporttelep focipályán (Stadion u. 1.) MTD Hungaria Megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzés lesz! 2019. június 02-án, 17:00 órakor Balatonkenese Bakonynána SC csapatával mérkőzik!   A meccsre minden szurkolót szeretettel várunk!

Nemzeti Összetartozás Napja

A Nemzeti Összetartozás Napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010. óta ünnepelünk. Az Országgyűlés törvény elfogadásával kinyilvánította: „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”. Ebből az alkalomból Balatonkenese Város Önkormányzata…

Focirajongók

Kedves Focirajongók! A balatonkenesei Sporttelep focipályán (Stadion u. 1.) MTD Hungaria Megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzés lesz Balatonkenese VSE-Alsóörs SE csapatok között 2019. május 19-én 17:00 órakor. A mérkőzésre minden szurkolót szeretettel várunk!

Gyermeknapi móka 2019

2019. május 18. szombat, 13:00-19:00 Balatonkenese, Vak Bottyán Strand ELŐTTE: 10:00-12:00 Újszülöttköszöntés és faültetés a Tátorján-ligetben, utána Ovimuzsika-foglalkozás a Tátorján Játékvárban GYERMEKNAPI MÓKA A STRANDON: Balaton Játszóház, légvárak, kosaras körhinta, arcfestés, csillámtetoválás, játszótér, palacsintázás, RAJZVERSENY 13:00-15:00 rendőrautó, mentőautó, tűzoltóautó! 13:00-15:00 Íjászkodás az Onogur Hagyományőrző Egyesülettel 14:30-15:00 Játékos sportfoglalkozás 15:00-16:00 „A három kismalac és a ViccesFarkas”…

Mindenki Karácsonya

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a városi közös karácsonyi ünnepségre Mindenkik Karácsonyára! A karácsonyi ünnepség időpontja: 2018. december 21. péntek 16.30-20:00 Helyszíne: Balatonkenese, Sportcsarnok   A karácsonyi ünnepség műsora: rész – köszöntő – közös fadíszítés, éneklés – a Kippkopp Óvoda műsora  – a Pilinszky János Általános Iskola 2. osztályos tanulóinak műsora  Felkészítőtanár: Papp Judit…

Fotósszakkör gyerekeknek

Ha szeretnéd megörökíteni azokat a pillanatokat, amelyek kedvesek számodra, de annak menetét is meg szeretnéd tanulni mi a tökéletes fotózás titka, akkor itt a helyed! Mert nálunk meg fogsz tanulni fotózni! Ennél meggyőzőbb érvünk – elvileg – nem lehetne a fotósszakkörünkről, hiszen egyszerű minden: te meg akarsz tanulni fotózni, mi pedig biztosak vagyunk abban, hogy…

Focirajongók

Kedves Focirajongók! A balatonkenesei Sporttelep focipályán (Stadion u. 1.) MTD Hungaria Veszprém Megyei Kupa 3. forduló labdarúgó mérkőzés lesz Balatonkenese VSE-Peremarton SC csapatok között 2018. október 22-én 15:00 órakor. A mérkőzésre minden szurkolót szeretettel várunk!

Focirajongók

Kedves Focirajongók! A balatonkenesei Sporttelep focipályán (Stadion u. 1.) MTD Hungaria Megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzés lesz Balatonkenese VSE-Márkó SE csapatok között 2018. október 21-én 15:00 órakor. A mérkőzésre minden szurkolót szeretettel várunk!

Focirajongók

Kedves Focirajongók! A balatonkenesei Sporttelep focipályán (Stadion u. 1.) MTD Hungaria Megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzés lesz Balatonkenese VSE-Felsőörs csapatok között 2018. október 07-én 15:30 órakor. A mérkőzésre minden szurkolót szeretettel várunk!

Szent Mihály Napi Sokadalom helyszínváltozás

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2018. szeptember 29-ei Szent Mihály-napi Sokadalom – Balatonkenese Város Közösségi Napja, szüreti felvonulás és szüreti batyus bál c. rendezvényünk fő helyszíne – technikai okok miatt – MEGVÁLTOZOTT!  A napközbeni kulturális és közösségi programokat ezért NEM a Városháza előtti téren tartjuk meg (rendezvénysátorban), hanem a KULTÚRA HÁZA emeleti és földszinti termeiben, illetve…

Focirajongók

Kedves Focirajongók! A balatonkenesei Sporttelep focipályán (Stadion u. 1.) MTD Hungaria Megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzés lesz Balatonkenese VSE-Olaszfalu SK csapatok között 2018. szeptember 23-án 16:00 órakor. A mérkőzésre minden szurkolót szeretettel várunk!

Őszi-Téli programok 2018

Szeptember 13. csütörtök, 16:00 Könyvtár Dr. Szandányi István sebészorvos diavetítéses előadása a fejlődő országok kórházairól   Szeptember 29. szombat, 9:00-01:00 Városháza előtti tér + belváros + Sportcsarnok Szent Mihály-napi Sokadalom – Balatonkenese Város Közösségi Napja Színpadi és közösségi programok a Városháza előtti téren, 9:00-18:30 Közben: 15:00-16:30 Szüreti felvonulás Útvonal: Béri Balogh Ádám tér – Fő utca:…

Foci

A Balatonkenese Városi Sportegyesület szeretettel várja a focit kedvelő iskolás lányok és fiúk jelentkezését! Jelentkezni lehet: Polonkai Csaba 06-70/534-0098 Török Ferenc 06-30/429-2121 email: bvsegy@gmail.com Az első edzés 2018. szeptember 10. hétfő 17 óra a pályán!

Focirajongók

Kedves Focirajongók! A balatonkenesei Sporttelep focipályán (Stadion u. 1.) MTD Hungaria Megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzés lesz Balatonkenese VSE-Hajmáskér SE csapatok között 2018. szeptember 02-án 16:30 órakor. A mérkőzésre minden szurkolót szeretettel várunk! A kezdőrúgást Tömör István polgármester úr fogja megtenni

XIV. Országos Lecsófesztivál

2018. augusztus 25. Balatonkenese, Széchenyi Park PROGRAM: 8:00-10:00 a főzőcsapatok érkezése, regisztráció 10:00-10:50 „Csintekerintő” – BOGNÁR SZILVIA gyermekkoncertje 11:00-11:30 Frici Bohóc műsora 12:00-13:30 FALUSI MARIANN és a Füred Dixieland Band koncertje 13:45-14:00 a Szivárvány Népdalkör műsora 14:00-15:30 a lecsófőző csapatok felvonulása + gongszó: a főzőverseny kezdete 15:30-16:00 a Kid Rock ’n’ Roll SE táncbemutatója 16:00-16:30…

Kedves Focirajongók

A balatonkenesei Sporttelep focipályán (Stadion u. 1.) MTD Hungaria Megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzés lesz Balatonkenese VSE-Jásd-Csetény csapatok között 2018. augusztus 19-én 17:00 órakor. A mérkőzésre minden szurkolót szeretettel várunk!

Strandtól Strandig Bringatúra!

  Minden szerdán! Indulás: 10.00 Balatonkenese, Vak Bottyán Strand főbejárata elől. Cél: Balatonfűzfő, Fövényfürdő Strand Mindenkit szeretettel várunk! Érdeklődni lehet: 06 -88/594-645

Autóbuszos kirándulás: Savaria Történelmi Karnevál Szombathely

  2018. augusztus 24. PÉNTEK Indulás: 2018.08.24. (péntek) 8.00 óra a Tourinform Iroda elől! Visszaérkezés kb: 20:00 Létszám: a buszkirándulás minimum 30 főnél indul! Részvételi díj: 4000 Ft/fő. Jelentkezési határidő: 2018.08.17, 17 óra. Jelentkezés a Balatonkenesei Tourinform Irodában, Balatonkenese, Kálvin János tér 4. Érdeklődni lehet: Tel.: 06-88/594-645 E-mail: tourinform.kenese@gmail.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kenesei séta

Kellemes sétára invitáljuk Önöket, ahol megismerkedhetnek Balatonkenese féltve őrzött titkaival, élővilágával, látványosságaival. A sétát a balatonkenesei Tájházban zárjuk, ahol helyi idegenvezető avat be minket Balatonkenese történelmi hagyományaiba. (Tájházi belépő: 400 forint) Minden szombaton! Indulás: 9 órakor, gyülekező a Tourinform Iroda (Kálvin János tér 4.) előtt. Várható időtartam 2- 2,5 óra. Szeretettel vár mindenkit egy könnyed…

Kenesei Nyár 2018

Ingyenes nyári zenés rendezvények Balatonkenesén   Június 29. – Július 1. Balaton Fesztivál Július 21. Széchenyi park IV. Nemzetközi Citera és Néptánc Gála 20.00 óra: Gálaműsor és magyar táncház a Bakator együttessel 22.00 óra: Herczku Ági és a Banda koncert Augusztus 4. Könyvtárudvar „Könyvtárak Éjszakája” 18.00 óra Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész Weöres Sándor-estje a NeoFolk…

Gyereknap

Gyermeknapi Program: A Tátorján Játékvár előtt: 9:00 Újszülött-köszöntés és hagyományos faültetés   A Városháza előtti téren: Egész napos háttérprogram: Mesetarisznya Játszóház, légvár, kézműveskedés, arcfestés, csillámtetoválás, palacsintázás, rajzverseny, rendőrségi és tűzoltó járművek bemutatója, táncbemutatók   10:00-14:00        „Ki leszel, ha nagy leszel?” – helyszíni mini rajzverseny (papírt, színes ceruzát biztosítunk)   Igazi zenei csemege: 11:00 „Álomkófic” –…

Pünkösdi Jótékonysági Futóverseny a balatonkenesei AUTISTA gyermekek javára!

  Pünkösdi Jótékonysági Futóverseny a balatonkenesei AUTISTA gyermekek javára! Időpont: 2018. május 19. szombat, 8:30-13:00 Helyszín: Széchenyi Park és a kijelölt futóútvonalak InfoSátor: AutiSpektrum Egyesület, Veszprém Nevezés a helyszínen! (8:30-10:30) Nevezési díj: TETSZŐLEGES ADOMÁNY (gyermek/felnőtt) Program: 8:30-10:30 nevezés 9:00 bemelegítés gyerekeknek 9:15 óvodások versenye (100 m) 9:30 1-2. osztályosok futama (400 m) 9:45 3-4. osztályosok…

VI. Tájházak napja Balatonkenesén

A Szent György napjához kötött „Tájházak napját” a Magyarországi Tájházak Szövetsége 2013 óta rendezi meg, melyhez az országban számos tájház csatlakozik és nyitja meg kapuit a tavasz köszöntésére. Balatonkenesén az idei évben e jeles nap alkalmával az esemény díszvendége: Petrás Mária – Prima Primissima-díjas és Magyar Örökség-díjas népdalénekes, keramikus. Helyszín: Tájház, Balatonkenese, Kossuth u. 6.…

Kenesei Szabadegyetem: Egy hiteles női út – gróf Nádasdy Borbála írónő előadása

Izgalmas múltidézésre hívunk minden kedves érdeklődőt a Kenesei Szabadegyetem áprilisi előadására. Vendégünk gróf Nádasdy Borbála lesz, aki „Egy hiteles női út” című előadásával eleveníti fel számunkra az 1950-es évek eseményeit. Helyszín: Kultúra Háza (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) Időpont: 2018. április 17. 17.00 óra A belépés díjtalan! Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! További információkat itt…

Költészet napja: Meskó Bánk József Attila-estje

A Költészet napja alkalmával ezúttal Meskó Bánk József Attila-estjével tisztelgünk a magyar líra előtt. „Veszem a szót, földobom a levegőbe, ott szétesik, és újra megfogom, és akkor valami más” (József Attila) Helyszín: Kultúra Háza (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) Időpont: 2018. április 11. 17.00 óra A belépés díjtalan! Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! További információkat…

Filmklub: A passió

A Kultúra Háza Filmkulb következő vetítésén “A Passió” /The Passion of the Christ/ című film lesz látható. A Húsvétra készülve minden kedves érdeklődőnek szeretettel ajánljuk figyelmébe Jézus szenvedéstörténetének elgondolkodtató feldolgozását. A belépés díjtalan! Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! További információkat itt olvashat a programról>>

Dr. Tátrai Zsuzsanna előadása a Kenesei Szabadegyetemen

A Kenesei Szabadegyetem március végi vendége a kiváló tudós: Dr. Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató. Előadásának címe: Hamvazószerdától fehérvasárnapig – a húsvéti ünnepkör régi és új hagyományai   Helyszín: Kultúra Háza (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) Időpont: 2018. március 22. csütörtök, 17:00   Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan.   További információ: Közművelődési Intézmény és…

Misztrál koncert Balatonkenesén

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc alkalmával tartott ünnepi programok részeként a Misztrál együttes koncertet ad Balatonkenesén. Helyszín: Kultúra Háza (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) Időpont: 2018. március 15. 18.00 óra   A Madár, Fiaihoz március 15-i ünnepi műsor: „Mikor a majdani költő – Petrovicsék Sanyikája – először sírt bele a kiskőrösi, s vele a nagy…

Meghívó ünnepi megemlékezésre

Balatonkenese Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc évfordulójának tiszteletére szervezett rendezvényre. Az ünnepi rendezvény időpontja és helyszíne: 2018. március 15. 10.00 óra Balatonkenese, Kossuth Lajos tér Az ünnepség szónoka: Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke Az ünnepi műsorban közreműködnek: a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde, a Pilinszky…

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes előadása a Kenesei Szabadegyetemen

A Kenesei Szabadegyetem vendége 2018. március 13-án Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az előadás 18 órakor kezdődik, de erősen ajánljuk a korai érkezést (17.30-tól), hogy jusson szabad szék! Előadás kezdete: 2018. március 13. 18.00 óra Helyszín: Kultúra Háza (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! „Ha…

IV. “Közös citerás hétvége a Pannónia Citerazenekarral”

A Pannónia Citeraegyesület meghirdeti IV. “Közös citerás hétvége a Pannónia Citerazenekarral” rendezvényét, mely 2018. március 2-4. között kerül megrendezésre. Az esemény zárásaként 2018. március 4-én 15.00 órakor Gála műsor kerül bemutatásra a Kultúra Háza emeleti termében, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!   További részletek: Bollók Attila +36(30)402-3133, Bódi György +36(20)344-4917   Várunk Benneteket szeretettel:…

Kiszelly Zoltán a Kenesei Szabadegyetem vendége

A Kenesei Szabadegyetem március elején újabb izgalmas előadással várja hallgatóit. Vendégünk ezúttal Kiszelly Zoltán politológus. Az előadás témája: Magyarország és Európa 2018-ban Beszélgetőtárs: dr. Tábory György alpolgármester Az előadás időpontja: 2018. március 6. kedd 18.00 óra Az előadás helyszíne: Balatonkenese, Kultúra Háza (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! További információ: Közművelődési…

Kisd Linedance táncórák

Fülbemászó, populáris zenékre, könnyen elsajátítható lépésekkel és mozdulatokkal ingyenes Kids Linedance táncórára várjuk a gyerekeket és tiniket, lányokat és fiúkat egyaránt 2018. február 14-től minden szerdán 17.30-18.15 óra között  – a Kultúra Házában! (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) Regisztráció és váltócipő használata szükséges! Bővebb információ: Kuttler Anita (Conestoga), 06 70 628 4094

A kommunizmus áldozatainak emléknapja

A Kenesei Szabadegyetem a „Kommunizmus áldozatainak emléknapja” alkalmából várja az érdeklődőket következő előadására: Beszélgetés Ambrus Árpád ’56-os hőssel. Időpont: 2018. február 25. 16.00 óra Beszélgetőtárs: Vasváry-Tóth Tibor Helyszín: Kultúra Háza (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) „A legázolt bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben.…

Mókázz és aludj a Kultúrban

Szeretettel hívjuk a kisgyermekes családokat, ovisokat ás kisiskolásokat a „Kultúrházak Éjjel-Nappal – Helyben van a sokszínűség” országos programsorozat keretében a „MÓKÁZZ ÉS ALUDJ A KULTÚRBAN!” című különleges rendezvényünkre. Időpont: 2018. február 3. 17.00 órától február 4. 9.00 óráig Helyszín: Kultúra Háza (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.)   Részletes program: „Mókázz a Kultúrban!” 17:00-17:30 DALOLÓ foglalkozás…

Kenesei Retro Kultúrfarsang!

Szeretettel hívjuk a farsangolni vágyó felnőtteket egy hamisítatlan élőzenés Retro Partyra a nagysikerű győri HELLOKIDS zenekarral! Időpont: 2018. január 27. 20.00-3.00 óra Helyszín: Kultúra Háza, emeleti terem (8174 Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) Programok: jelmezes mulatság – táncbemutató és össztánc a Conestogával – karaoke – büfé- éjfélkor: tombola! Belépőjegy: 2.000 Ft/fő. Aki jelmezben jön, vendégünk…

Itt a farsang, áll a bál! – farsangi jelmezbál gyerekeknek

Fergeteges farsangi mulatsággal és sziporkázó hangulattal várjuk a telet űzni kívánó gyermekeket és családjukat január 27-én a Kultúra Házába. Programok: – Roli Diszkó – Frici bohóc – jelmezverseny – origami – büfé – 18 órakor: tombola! „Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban! Förgeteges ez a bál, még a ház is muzsikál!”   Időpont:…

Wass Albert Felolvasóest az író halálának 20. évfordulóján

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a Wass Albert író-költő halálának 20., születésének 110. évfordulóján megrendezendő felolvasó estünkre, melyre folyamatosan várjuk az aktívan részt venni kívánók jelentkezését. Időpont: 2018. február 17. 17.00-19.00 óra Helyszín: Balatonkenese, Kultúra Háza (8174 Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) Vendégművész: Dévai Nagy Kamilla Liszt-díjas előadóművész, Magyarország Érdemes Művésze „S higgyétek…

Gál-85 Gál István kiállítása

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt az idei év első tárlatának megnyitójára. A Gál István intarziáiból nyíló életút-kiállítást a Kultúra Háza földszinti terében tekinthetik meg az érdeklődők 2018. február 23-ig, hétköznapokon 8.00-16.00 óráig a Kultúra Háza nyitvatartási idejében. A kiállításmegnyitó időpontja: 2018. január 19. péntek 17.00 óra Köszöntőt mond:  Tóth Lajosné Vajda Márta nyugdíjas…

Meghívó a Doni Hősök tiszteletére tartott megemlékezésre

Tisztelettel hívjuk és várjuk Önöket a Doni Hősök előtti tisztelgés alkalmával 2018 január 14-én, vasárnap 11.30 órára Balatonkenesére, a református templomtorony melletti márványtáblához. Megtisztelő jelenlétükre számítunk!   “Vándor, ha itt jársz, s látod e jelet, a kebledet szent ihlet töltse meg. Mert szent e hely, mint Isten temploma, hol méltán hangzik el buzgó ima! Hősök…

Kenesei Szabadegyetem – „Honfoglaló” eleink hétköznapjai

Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt a Kenesei Szabadegyetem soron következő előadására a Kultúra Házába. Vendégünk ezúttal Czippán István, a honfoglalás korszakának kutatója lesz. Az előadással a kutató által összeállított minikiállítást is megtekinthetik az érdeklődők. Időpont: 2018. január 29. hétfő 17.00 óra Helyszín: Kultúra Háza (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! További…

A Magyar Kultúra Napja

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves Családját, Barátait a Magyar Kultúra Napját köszöntő ünnepi műsorunkra! A műsorban közreműködik az Áldás Együttes, Kerti Teréz, valamint a Pannónia Citerazenekar. Ünnepi köszöntőt mond Tömör István polgármester. Az ünnep alkalmával átadásra kerül a Balatonkenese Kultúrájáért Díj. Az ünnepség időpontja: 2018. január 22. hétfő 18.00 óra Helyszíne: Balatonkenese, Kultúra Háza emeleti…

Mindenki Karácsonya Balatonkenesén 2017

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a városi közös karácsonyi ünnepségre! A karácsonyi ünnepség időpontja: 2017. december 22. péntek, 16:30 óra Helyszíne: Sportcsarnok (Balatonkenese, Bajcsy-Zsilinszky u. 10. , Balatonkenese)   Ünnepi program: rész: Köszöntő, a Szivárvány Népdalkör műsora, Vers: Tóth-Renczes Kata, a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde műsora, a Pilinszky János Általános Iskola és AMI műsora.…

Zenés irodalmi est a 60 éves Balatonkenesei Könyvtár tiszteletére

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a Könyvtárunk 60 éves évfordulója alkalmával rendezett ünnepségünkre! A műsorban közreműködnek: R. Kárpáti Péter   Czető Zsanett   Kohautek Csaba   Időpont és helyszín: 2017. december 11. hétfő, 17:00 Kultúra Háza, emeleti terem   Az előadás után a Könyvtár olvasótermében koccintásra és tortázásra gyűlünk össze, ahol meg lehet…

Adventi gyertyagyújtás

Sok szeretettel hívjuk Balatonkenese lakosságát és az itt üdülő kedves vendégeket a négy adventi gyertyagyújtásunkra, amelyből a negyedik, jelképes gyertyagyújtásra a Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényünkön kerül sor, december 22-én, a Sportcsarnokban. Az alkalmakon a házigazdák ünnepi műsorral kedveskednek, a vendéglátók pedig teát/forralt bort és süteményt/zsíros kenyeret kínálnak az érdeklődőknek. Adventi gyertyagyújtás Balatonkenese, Városháza előtti tér…

Karácsonyi Szöszmötölő

Ünnepváró kézműves-foglalkozások gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek a Balatonkenesei Könyvtár (Kálvin tér 2.) olvasótermében December 2. szombat, 9:00-11:00 Foglalkozásvezető: Monostory Margit és Németh Györgyi Készíthető: képeslap, ajándékkísérő, könyvjelző December 9. szombat, 9:00-11:00 Foglalkozásvezető: Kerti Teréz Készíthető: karácsonyfadísz, díszdoboz December 16. szombat, 9:00-11:00 Foglalkozásvezető: Juhász Hajni Készíthető: gyöngydíszek, karkötő, nyaklánc A belépés díjtalan, de adományokat szívesen fogadunk.

Márton-napi Libaságok a Kultúra Házában

„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhözik…” Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017. november 11-én, szombaton 15 órától a Kultúra Házában Márton-nap alkalmával közös ünneplésre. Programok: – A Márton-nap történetének ismertetése – Kippkopp Óvoda óvodásainak előadása – NABE kézműves foglalkozások, játékos feladatok Aki legalább 5 foglalkozáson részt vesz, jutalomban részesül! – Mesetarisznya Játszóház –…

„Osztott valóság” fotókiállítás

2017. november 10-én nyílik BOOR ÁDÁM fotóművész „Osztott valóság” című fotókiállítása a balatonkenesei Közművelődési Intézmény földszinti kiállítótermében (8174 Balatonkenese, Kálvin János tér 4.). A megnyitó időpontja: 2017. november 10. 17.00 óra Az esten közreműködik: Neumann Balázs jazz-zongoraművész, aki a kiállított képek jelentését és történetét improvizációval varázsolja élővé. A kiállított képek 2017. december 22-éig tekinthetők meg,…

Centenáriumi Emlékfutás a Hősökért

Több mint ezer kilométeres emlékfutással tisztelegnek az első világháborúban elhunyt katonák előtt, a caporettói áttörés századik évfordulója alkalmából. A Centenáriumi emlékfutás a hősökért elnevezésű futás résztvevői Simicskó István honvédelmi miniszter beszédét követően rajtoltak el szerda délelőtt a budapesti Hősök teréről. A Budapestről indult emlékfutás befutója a szlovéniai Kobarid városában – az egykori Caporettoban – lesz.…

35 éves a Pannónia Citerazenekar!

A Pannónia Citerazenekar 2017.október 14-én 17.00 órakor ünnepli fennállásának 35. Éves évfordulóját. Ez alkalomból jubileumi ünnepi műsorral készülünk a veszprémi Hangvilla Nagytermében. Sok szeretettel várunk minden kedves citerás barátot és zenét kedvelőt! A műsorban fellépő zenekarok: Pannónia Citerazenekar (Balatonkenese) Balogh Kálmán Cimbalomművész (Budapest) Budapest Ragtime Band (Budapest) Kelemen Angelika Jazz Énekesnő (Budapest) Baka Levente (Papkeszi)…

Ünnepélyes szoborcsoport átadás a Reformáció 500 évfordulóján

A Reformáció 500. évfordulója alkalmából Bálint József fafaragó művész felajánlásából és Balatonkenese Város Önkormányzatának támogatásával az Ó-parókia (Könyvtár) udvarán ünnepélyes szoborcsoport avatásra kerül sor. A Luther Mártont, Kálvin Jánost és Dévai Bíró Mátyást megjelenítő alkotás átadására Steinbach József, a Dunántúli Egyházkerület püspöke, Köntös László püspökhelyettes, Bellai Zoltán püspöki  főtanácsos és Császár Attila a Veszprémi Református…

Megemlékezés az 1956-os Forradalom és Szabadságharc napján

Kegyelettel és méltó ünnepi műsorral emlékezünk az 1956-os Forradalom és Szabadságharc hőseire és áldozataira: az elesett vagy kivégzett ifjakra, a meghurcolt politikai foglyokra, a kivándorlók százezreire és a megtorlás hétköznapi hőseire: az itthon maradottakra… Időpont és helyszín: 2017. október 23 hétfő, 16.00 óra Bakó-liget Ünnepi beszédet mond: Tömör István polgármester Közreműködnek: a Pilinszky János Általános…

Balatonkenese VSE – Taliándörögd SE Labdarúgó mérkőzés

Ismét szurkolhatunk a kenesei csapatoknak! Az MTD Hungária megyei II. o. bajnoki sorozatában ezúttal 2017. október 8-án 13.00 órakor lép pályára az U19 csapata, amit a felnőttek mérkőzése követ 15.00 órai kezdettel. Helyszín: Balatonkenese, Stadion u. 1. Labdarúgó pálya Várunk minden labdarúgást szerető szurkolót! Hajrá Kenese!

Kenesei Szabadegyetem

Közéleti személyiségek, szakértők, tudósok – interaktív pódiumbeszélgetéssel és vetítéssel egybekötött – ismeretterjesztő előadásaira hívjuk a tisztelt kenesei polgárokat, havonta egy alkalommal. Novemberi vendégünk: MOLNÁR V. JÓZSEF A Kenesei Szabadegyetem novemberi vendége MOLNÁR V. JÓZSEF, Magyar Örökség-díjas néplélek- és néprajzkutató, grafikusművész, 1956-os szabadságharcos, a Történelmi Vitézi Rend tagja. A hatalmas műveltségű, csodálatos BÖLCS TUDÓS, IGAZ MAGYAR…

Kenesei Szabadegyetem

Közéleti személyiségek, szakértők, tudósok – interaktív pódiumbeszélgetéssel és vetítéssel egybekötött – ismeretterjesztő előadásaira hívjuk a tisztelt kenesei polgárokat, havonta egy alkalommal. Októberi vendégünk: WITTNER MÁRIA 56-os elítélt, volt országgyűlési képviselő Téma: 1956 – Hóhér, vigyázz! Beszélgetőtárs:  dr. Tábori György alpolgármester Időpont és helyszín: 2017. október 21. szombat, 17:00 Kultúra Háza, emeleti terem A belépés díjtalan.…

Szent Mihály-napi Sokadalom – Balatonkenese Város Közösségi Napja

Időpont: 2017. szeptember 29. péntek, Szent Mihály-nap Helyszín: Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér (Városháza előtti tér)   Egész napos program:   08:00-20:00 Mihály-napi kirakodóvásár és termékbemutatók    10:00-18:00 Mesetarisznya Játszóház, arcfestés, csillámtetoválás 10:00-18:00 Kosaras körhinta a legkisebbeknek 10:00-18:00 Kiállítás a Balatonkenesei Gobelin és Hímzőkör alkotásaiból, valamint egész napos kézimunkázás, kezdőknek is! (keresztszemes hímzés, gobelin, kötés, horgolás)…

Hajnali részegség – Meskó Bánk Kosztolányi-estje Balatonkenesén

A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár szeretettel meghívja Önt és kedves családját Meskó Bánk – Hajnali részegség című, Kosztolányi Dezső verseiből összeállított előadóestjére. „Én nem tudom, mi történt vélem ekkor, de úgy rémlett, egy szárny suhant felettem s felém hajolt az, amit eltemettem rég, a gyerekkor.” Közreműködik: Várallyay Kinga zongoraművész Időpont: 2017. szeptember 15. péntek,…

Kenesei Szabadegyetem

Közéleti személyiségek, szakértők, tudósok – interaktív pódiumbeszélgetéssel és vetítéssel egybekötött – ismeretterjesztő előadásaira hívjuk a tisztelt kenesei polgárokat, havonta egy alkalommal.   Első vendégünk: Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Téma: Szeptember 11-e, és ami azóta is megrengeti a világot   Beszélgetőtárs: dr. Tábori György alpolgármester   Időpont és helyszín: 2017. szeptember 11. hétfő, 18:00 Kultúra Háza,…

XIII. Országos Lecsófesztivál Balatonkenesén

Örömmel tudósítunk arról, hogy immáron 13. alkalommal kerül megrendezésre Balatonkenesén az Országos Lecsófesztivál! Időpont és helyszín: 2017. augusztus 26. 09.00– órától Balatonkenesén a Széchenyi parkban Az idei évben a főzéshez a jó hangulatot a Kolompos Mulatság; Márió, a harmonikás; táncbemutatók; a Szivárvány Népdalkör;Tabáni István, és a Blokk együttes hivatottak megalapozni. A lényeg azonban továbbra is…

Napközis tábor gyermekeknek

A Balatonkenese Városi Sportegyesület szeretettel vár minden gyermeket 2017. augusztus 14. és 18. között megrendezett napközis táborába reggel 8.00 órától délután 16.00 óráig. Programok: Foci, vitorlázás, játékos vetélkedők, filmvetítés, strandolás…. A táborozók a programok mellett napi háromszori étkezést is kapnak. Jelentkezni lehet (egész hétre vagy egy-egy napra): Bakos Tibor: 20/926-0691 Török Ferenc: 30/429-2121 Polonkai Csaba:…

Szent István király ünnepe Balatonkenesén

2017. augusztus 20-án, vasárnap 18 órától, két helyszínen: 18:00-19:00 óra között: Hivatalos városi ünnepség Helyszín: Díszkút, Balatonkenese Köszöntőt mond: Gábor Adrienn intézményvezető-helyettes (Kultúra Háza) Ünnepi beszédet mond: TÖMÖR ISTVÁN polgármester     Közreműködik: – a balatonkenesei Szivárvány Népdalkör – SINKOVITS-VITAY ANDRÁS színművész   20:00-23:50 óra között: Zenés ünnepi program Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi Park   20:00…

Cry Free „Deep Purple’s Favourite Tribute”

Időpont: 2017. augusztus 5. szombat 20.00 óra Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi park A rendezvény ingyenes! Mindenkit szeretettel várunk!   További információ: Közművelődési Intézmény és Könyvtár 06-88-594-500

Ábránd és költészet

Zenés irodalmi est a Balatonról Időpont: 2017. augusztus 5-én, szombaton 18.00 óra (Kedvezőtlen időjárás esetén a Könyvtár épületében) Helyszín: Balatonkenese, Könyvtár udvara (Kálvin János tér 2.) Közreműködik: Dr. Kovács Emőke, Balaton-kutató, történész Lux Ádám és Kovács Olga színművészek Barlog Károly zenész-író Szerkesztő: Dr. Kovács Emőke, Tóth Péter   Mindenkit szeretettel várunk!   További információ: Közművelődési…

Történelmet kézbesítünk!

A Postamúzeum utazó kiállítással emlékezik a magyar posta függetlenné válásának 150. évfordulójára. Időpont és helyszín: Július 18. kedd 9:00-17:00 Balatonkenese, Városháza előtti tér (Béri Balogh Ádám tér) A belépés ingyenes! A ma postai célokra használt legnagyobb, 18 tonnás teherautóban berendezett kiállítás május 4-én indul országjáró útjára, megáll azokon a településeken, melyeken 150 éve nyílt először…

BringaPark Élménynap

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017. augusztus 12-én a BringaPark Élménynapra, ahol a kicsiktől a nagyokig mindenki formába hozhatja magát! Helyszín: BrigaPark – Balatonkenese 8174, Alteleki út 40. Időpont: 2017. augusztus 12. 10.00 óra Programok: 10.30: 60 perces alakreform edzés Rubint Rékával. 12.00: Az Alma együttes koncertje. A belépés ingyenes! A nap folyamán a Birngapark…

A Balázs Elemér Group koncertje Balatonkenesén, a KultUdvarban

Balázs Elemér, Magyarország egyik legkeresettebb dzsesszdobosa és zeneszerzője 2000-ben alapította meg saját zenekarát, a Balázs Elemér Groupot, amely rövidesen hazánk egyik legnépszerűbb dzsesszegyüttesévé nőtte ki magát. A formáció különleges, egyéni hangzásvilágot alakított ki, ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a szokatlan ritmika, amit a férfi- és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé. Balázs Elemér…

Barokk Őrület!

„A boldog, a bolond, a féltékeny meg a felesége” – az Ensemble Sospiri régizene együttes koncertje historikus hangszereken. Egy őrülten jó barokk estre hívunk minden kedves érdeklődőt, ahol Monteverdi, Purcell, Frescobaldi, Strozzi és Handel művei is megszólalnak új köntösbe bújva. Helyszín: Balatonkenese, Kálvin János tér – „KultUdvar” (a Református Templomnál) Időpont: 2017. július 27. csütörtök…

A felvidéki Crawling King Snake rockzenekar koncertje

A felvidéki Crawling King Snake zenekar koncertjére várjuk a zenerajongókat július 21-én pénteken este nyolc órára a Széchenyi parkba. A Crawling King Snake együttes 2012-ben alakult. A fiatalemberek kezdetben más együttesek dalait játszották, és egy garázsban tartották a próbákat, később azonban saját szerzemények- kel bővítették a repertoárjukat a blues rock, a stoner rock, a jam…

Sebestyén Márta a KultUdvarban!

„Erdőkön-mezőkön járó…” – Századok zenéje európai kitekintéssel, népi és írott forrásokból: Sebestyén Márta (Unesco Artist for Peace) és Andrejszki Judit régizenei és népzenei koncertje Időpont: 2017. július 20. csütörtök, 20.00 Helyszín: Balatonkenese, Kálvin János tér – „KultUdvar” (a Református Templomnál) Belépés: Ingyenes Az idei nyár egyik legkiemelkedőbb eseményére Sebestyén Márta érkezik Balatonkenesére július 20-ána Kálvin…

HangVarázs – Vermes Tímea és László Boldizsár koncertje

Vermes Tímea és László Boldizsár Hangvarázs című nyáresti operett- és musicalestjére várjuk az operett szerelmeseit július 15-én szombaton, este 8 órakor a Széchenyi parkba. Nyáresti könnyed koncerttel -filmzenék, musicalek, slágeráriák- várunk minden kedves érdeklődőt! Helyszín: Széchenyi park, Balatonkenese Időpont: 2017. július 15. Szombat, 20.00 óra Belépés: Ingyenes Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! További információ: Közművelődési…

Indiai est Somi Panni és a Sivasakti Kalánanda Táncszínház

Egy érdekes és látványos indiai estre várunk mindenkit a Széchenyi parkba július 14-én pénteken este 8 órára. Somi Panni és a Sivasakti Kalánanda Táncszínház műsorával idézzük meg a keleti kultúrák művészetét. Helyszín: Széchenyi park, Balatonkenese Időpont: 2017. július 14. 20.00 óra Belépés: Ingyenes A Sivasakti Kalánanda Táncszínház 1997-ben alakult Budapesten, mint az első indiai tánctechnikát…

„Padam, Padam” – Bonyár Judit PIAF-sanzonestje

Bonyár Judit nemzetközi színpadokat megjárt énekesnő, csellista és zeneszerző, a NeoFolk együttes és számtalan színház tagja. 2006 óta Edith Piaf leghíresebb sanzonjait eredeti hangnemben és francia nyelven énekli, zongora- és gitárkísérettel. Az esten az ismert dalok mellett elhangoznak a „sanzonkirálynő” életrajzából vett önvallomások, töredékek, amelyek sanyarú gyermekkorától a haláláig vallanak a művész hányattatott sorsáról, szerelmeiről,…

Retróbuli Balatonkenesén a Popdealers zenekarral

Retróbuli mai és kicsit „régebbi” ifjaknak: könnyed, táncos kikapcsolódás péntek estére, a fárasztó munkahét végére! Egy könnyed nyári szórakoztató estére hívunk és várunk mindenkit szeretettel! Popdealers koncert Nyár, forróság, vízpart – és a legkedveltebb, jól táncolható slágerek egy szuper zenekarral! Időpont: 2017. július 7. péntek, 20:00-24:00 Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi park További információ: Kultúra Háza: 06…

„Nyári Zenés Áhítatok” Simon Bence koncertje

Marimbahangverseny a balatonkenesei Nyári Zenés Áhítatok sorozat szervezésében Simon Bence ütőhangszeres előadóművész előadásában Sipos Csaba közreműködésével. Helyszín: Balatonkenese, Református templom 8174 Balatonkenese Táncsics Mihály u. 13. Időpont: 2017. július 1. szombat 19 óra A belépés ingyenes. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!  

Simon G. Kata festménykiállítása

A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár szeretettel meghívja Önt és kedves barátait Simon G. Kata az Ősfehérvár Alkotóközösség tagjának festménykiállításának megnyitójára. Időpont: 2017. június 30. péntek, 17.00 óra Helyszín: a Kultúra Háza kiállítóterme (Balatonkenese, Kálvin János tér 4.) A kiállítást megnyitja: Sipos Mari Art díjas költő, az Ősfehérvár Alkotóközösség vezetője Közreműködik: Balog Dániel vers és…

„Tájházi Szerdák” 2017 nyarán is!

Az idei esztendőben is remek programokat kínálunk minden kedves tájházi látogatónknak, legyen szó aprócska gyermekről vagy idősebb érdeklődőről. Az alábbi ütemezésben kínálunk kedves és hasznos közösségi elfoglaltságot a gyerekeknek és kísérőiknek, illetve bárkinek, aki szeretné értelmesen eltölteni az amúgy ingerszegényként számon tartott szerda délelőttöket.   Mi mindenesetre idén is gondoskodni fogunk arról, hogy a Tájház…

Szezonnyitó ínyenceknek és táncos lábúaknak

Egy igazán különleges hangú dzsesszénekes, Winand Gábor látogat el hozzánk június 24-én, aki – Neumann Balázs dzsessz-zongoraművész közreműködésével – frenetikus énekstílusával kápráztatja el a kenesei közönséget! A két élvonalbeli dzsesszmuzsikus közkedvelt sztenderdekkel készül a Szezonnyitóra, de improvizatív módon interpretált popslágerekre is számíthatunk tőlük.   A dzsesszkoncert után a táncos lábúaké a terep, hiszen 4 órás…

I. Kenesei Férfinap a Tátorján Nyugdíjasklub szervezésében

„HA FÉRFI VAGY, LÉGY FÉRFI…!” 😉 2017. június 18-án, vasárnap 15 órától, a Kálvin János téren (a Kultúra Háza előtt) 4 fős, tettre kész férficsapatok jelentkezését várjuk e nemes és vidám küzdelemre,  a 06 30 858 0704-es telefonszámon, vagy  a soredimagdi@gmail.com e-mail címen, június 10-éig!   Ízelítő a programokból: – Mókás ügyességi feladatok – Észköszörű…

Pünkösdi Vigadalom

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt az idei évi Pünkösd alakalmával rendezett programsorozatunkra, melynek minden eleme ingyenes. Programok időpontja: 2017. Június 3-5.     Programok: Június 3–án (szombaton): Tájház (Kossuth u. 6.) 10.00  Zenés csalogató és egészség bazár 11.00 Játékos vetélkedők és kézműves foglalkozások a Tájház udvarán 14.00 Gyógynövények karnyújtásnyira – Németh Sándorné előadása…

Balaton Classic veteránautós túra Balatonkenesén

Ismételten megrendezésre kerül a „Balaton Classic” veteránautós túra 2017. június 2 – 3. között, amely körbe járja a Balaton tájait. Az idei nemzetközi túrán mintegy kilencven autó vesz részt, többségükben 1980 előtt gyártott csodaszép oldtimerek, illetve néhány különleges youngtimer autó. A Balaton Classic mezőnye Balatonkenesén várhatóan 2017. június 2-án pénteken 18.00 és 21.00 óra között…

Meghívó Osgyán László festménykiállításának megnyitójára

A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár szeretettel meghívja Önt és kedves barátait Osgyán László művelődésszervező, festő festménykiállításának megnyitójára! Időpont: 2017. május 19. péntek, 17 óra Helyszín: a Kultúra Háza kiállítóterme – Balatonkenese, Kálvin János tér 4. Köszöntőt mond: Gábor Adrienn intézményvezető-helyettes A kiállítás megtekinthető: 2017. június 26-áig, hétköznap, 8-16 óráig. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!  …

Gyermeknap Balatonkenesén

Nagy szeretettel várjuk a gyermekeket és családjukat a 2017. évi Gyermeknapra Balatonkenesére! Az idei évben egész napon át tartó, változatos és ingyenes programokkal kedveskedünk az ünnepelteknek! Időpont:                 2017. május 28-án vasárnap Helyszín:                Balatonkenese, Városháza előtti tér (Béri Balogh Ádám tér)       Részletes program: A napot az újszülöttek köszöntésével indítjuk: 9.00-10.30:         Újszülöttek…

Főzőverseny meglepetéskoncerttel Balatonkenesén!

Finomabbnál finomabb ételekkel és nyárcsalogató szabadtéri slágerkoncerttel várjuk kedves vendégeinket! Az idei évben Balatonkenesén 10 csapat főzi meg legjobb csülkös ételét és versenyez az aranyfőzőkanálért!   Május 1-jén, hétfőn – a hagyományos főzőversenyünkön -, Régi Magyar Slágerekkel örvendeztet meg bennünket Hencz Ildikó és Lelovics Zsolt, méghozzá közvetlenül a főzőverseny eredményhirdetése előtt, 13.30-kor!   Ha jó…

Majális Balatonkenesén!

Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit az idei évben is Balatonkenesére a majálisra! Helyszín: Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér (Városháza előtti tér) A programokra való belépés mindenki számára díjtalan! Programjaink: 2017. április 30-án, vasárnap 15.00 órától a gyermekeket a Pegazus Színház Koffermesék 2. című bábelőadásával várjuk, 16.15 órától zenés mulatozásra invitálunk kicsiket és nagyokat. A…