tunzingTutzing

Tutzing városa Németországban, bajor földön található. Lakossága közel tízezer fő, és Balatonkeneséhez hasonlóan szintén rendelkezik egy kisebb partszakasszal a Starnberger tó partján. A városka gazdag történelmi múltja a bronzkorig nyúlik vissza.

http://www.tutzing.de

 

 

 

 

 

 

 

 

nagykérNagykér

Nagykér község a Dunamenti-alföldön az öreg Nyitra folyó partjainál fekszik. Az Érsekújvári járáshoz valamint a Nyitrai kerülethez tartozik. A falu 2363 hektáron fekszik és jelenleg 3038 lakosa van.

Napjainkban a lakosság gazdag társadalmi és kulturális életet él. A falu egyik jellegzetessége a borászat. A Cserdaúton számos borospince található, ahol minden évben a Cserdafest zenei fesztivál kerül megrendezésre borkóstolással egybekötve.

http://velkykyr.sk/hu/

 

 

 

 

 

inaktelkeInaktelke

Inaktelke (románul Inucu) falu Romániában, Kolozs megyében. A szomszéd falvakhoz képest a leghomogénebb magyar település, lakosainak 100%-a magyar nemzetiségű és a református gyülekezet tagja. A kis falu lakossága egykor meghaladta a hétszáz főt is, napjainkra azonban ez a szám a felére zsugorodott. A közösség egyedi nyelvjárást, hagyományait aktívan ápolja és őrzi.

https://www.facebook.com/Inaktelke-169103279812203/