Balatonkenese Város Önkormányzata a Magyar Falu Program Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása – 2022. című, MFP-UHK/2022. jogcím szerint 44 662 849 Ft összegű támogatásban részesült.

A fejlesztés célja, hogy a település közlekedési infrastruktúrája fejlődjön, ezáltal az alapvető szolgáltatások hozzáférhetősége javuljon, a településkép épüljön, ezzel elősegítve a lakosság életminőségének javulását. A fejlesztés által érintett utcák útburkolatának felújítása kiemelten hozzájárul a közlekedésbiztonság javulásához, valamint a gépjárműkárok elkerüléséhez.

A támogatás felhasználásával a következő utak, útszakaszok burkolata újul meg: Alsóréti utca-Kosztolányi Dezső utca. Régi lakossági igény az utca aszfalt burkolatú kiépítése. Az utcák Balatonkenese 71. sz. főút és a Balaton közötti üdülő területen találhatók.

A projekt a tervezett műszaki tartalom teljes körű megvalósításával hozzájárul az önkormányzat tulajdonában lévő utak felújításához, ezáltal a vidéki települések hátrányainak mérsékléséhez, a településkép épüléséhez.

Képgaléria