Balatonkenese Város Önkormányzata a Magyar Falu Program Önkormányzati járdaépítés/felújítás támogatása – 2022. című, MFP-BJA/2022. jogcím szerint 7 820 429 Ft összegű támogatásban részesült.

A fejlesztés célja, hogy a település közlekedési infrastruktúrája fejlődjön, ezáltal az alapvető szolgáltatások hozzáférhetősége javuljon, a településkép épüljön, ezzel elősegítve a lakosság életminőségének javulását.

A támogatás felhasználásával a következő járdaszakaszok burkolata újult meg: 8174 Balatonkenese, Soós Lajos és Óvoda utcai járdák. A Soós Lajos utca Balatonkenese, Bajcsy és Fő utca (7213 sz. út) között épült. A Soós Lajos utca középső részén épült az Óvoda utca a 7213 sz. útig. Buszforgalom nincs az érintett utcákban. A tervezési területen a közművek kiépültek. A gyalogos közlekedés 95 m hosszan 40x40cm járdalapokból készült, erősen deformálódott felületen folyt. A projekt a tervezett műszaki tartalom teljes körű megvalósításával hozzájárult az önkormányzat tulajdonában lévő járda felújításához, ezáltal a vidéki települések hátrányainak mérsékléséhez, a településkép épüléséhez.

 

Képgaléria